22/05-2013

Froch vs. Kessler

Jeg tror det bliver en tro kopi af det første opgør. Froch på hjemmebane, og hævngerrig som en lille dreng, der lige har set sin familie blive skudt lige foran sine øjne.

Den hævntørst og ærekære sult vil gøre Froch mere farlig end det første opgør for 3 år siden. Jeg vurderer Carl Froch til at være 10% farligere denne gang for Kessler.

Men men men, Kessler er også blevet 10% bedre siden deres kamp i Herning i april 2010. Han har fået flere værktøjer i værktøjskassen efter skiftet til Jimmy Montoya. Han har fået alt det, som jeg efterlyste efter nederlaget til Andre Ward. Han er ikke mere så stationært et mål at ramme. Han har fået bevægelser i overkroppen, fået sat flere kombinationer sammen, er begyndt at komme rundt om modstanderen, og ikke mindst slår han nu mange flere dybe slag. Hvis Kessler bokser med den rigtige taktik, så vinder han. Og det er jeg sikker på, han gør. Han ved, at Froch kommer fremad, og gerne med 2-3 eksplosive angreb i hver omgang. Kessler skal holde Froch på afstand med sit jab, og styre ham med det fra ringens midte. Han skal komme om på siden af ham, når han kommer “løbende” frem. Kessler må IKKE lade Froch presse ham ud i tovene, da det er der, Froch er farlig. Men når Froch slår de hårde slag, så er han også langsom. Så der skal Kessler være skarp på hænderne og straffe ham, når han misser.

Froch udtaler, at han har mødt og besejret bedre modstandere end Kesslere, siden deres kamp.

Siden Kessler kampen har Carl Froch mødt Arthur Abraham (som han udboksede), Glen Johnson (som han besejrede i en hård kamp, hvor en af dommerne havde kampen uafgjort), Andre Ward (som han tabte til i en hård kamp), Lucian Bute (som han smadrede og stoppede i 5. omgang), Yosaf Mack (som han stoppede i 3. omgang). Det er i alt 5 kampe, som tilsammen har fordelt sig over i alt 44 omgange. Og man skal tage i betragtning, at de 3 af de 5 kampe har været 12 hårde omgange.

Derimod har Kessler i samme periode bokset mod Mehdi Bouadla (som han stoppede i 6. omgang), Allan Green (som han stoppede i 4. omgang) og Brian Magee (som han stoppede i 3. omgang, uden at blive ramt en eneste gang). Dvs. Kessler kun har haft 13 omgange i modsætning til Froch´s 44 omgange.

Carl Froch mener selv, at han er blevet bedre af de hårde kampe, han har haft siden mødet med Kessler, men det er jeg ikke helt enig med ham i. Froch er måske tværtimod blevet mere slidt.

Min eneste bekymring er kun hvor hård sparring Kessler har haft med de 3 højt rangerede boksere, som han har sparret med de sidste par uger op til kampen (Erik Skoglund 16-0, WBO verdensmester Nathan Cleverly 26-0 , George Groves 18-0)

Min ærlige mening er, at Kessler er for god en bokser for Carl Froch, og at han vinder på point.